88 מאכלים לטבעונים ביפן

88 מאכלים לטבעונים ביפן

88 מאכלים טבעוניים וצמחוניים ביפן שיהוו גם כן פתרון לשומרי כשרות (לא למחמירים).

Gohan, אורז יפני – תאכלו רק את זה ביפן מידי יום בטיולכם ביפן, כאילו מה באמת, כמה אפשר?!

Japanese-rice

אז בואו, אציג בפניכם מנות טבעוניות או צמחוניות כדי שתוכלו לאכול ברוגע מבלי לחשוב יותר מידי:

1) Zaru Soba, זארו סובה – אטריות כוסמת קרות מוגשות עם רוטב לטבילה, שומשום ונורים גרוסים. נחשבת כמנה לקיץ.

Zaru Soba

 

2) Kirimochi, קירימוצ'י – עוגות אורז יפניות, לרוב נקרא Mochi, מוצ'י משמש במגוון רחב של מנות טעימות. הפשוט ביותר הוא קלייה בגריל מוגש שויו או קינאקו (קמח סויה קלוי).

Kirimochi

3) Tofu, טופו – קחו בחשבון שיש מסעדות ביפן שמתמחות בטופו ודווקא נורא טעים. למרבה ההפתעה, יש סוגים רבים של טופו.

Tofu

4) Kitsune Udon, אטריות אודון – תבשיל אטריות עבות מחיטה מלאה. אטריות אודון מוגשות כשהן חמות, בקערת מרק.  (לתמימים רוצים מידע נוסף – יש בויקיפדיה)

אודון

5) Ochazuke, אוצ'אזוקי – מנה פשוטה של ​​תה ירוק על אורז מבושל. לרוב בא עם מגוון ירקות כגון נגי (בצל ירוק).

Ochazuke

5) Edamame, אדממה – אין אחד שלא מכיר את זה ותמיד חייב לרוקן את פולי הסויה מהעטיפות שלהם.

פולי סויה

6) Dashi, דאשי – מרק יפני פשוט עם מספר מרכיבים בו כמו פטריות שיטאקה וכד'. בדר"כ מכיל עם דגים אך הנפוץ ביותר הוא הצמחוני.

דאשי

7) Miso, ירקות ומרק מיסו – מיוצר ע"י התססת פולי סויה, אורז, חיטה או שעורה. אותם ניתן למצוא במאכלים צמחונים שהמרכיב הנפוץ ביותר הוא טופו.

מיסו

8) Shiitake Yakitori, שיטאקי יאקיטורי – פטריות שיטאקי צלויות. ממש יאמי!!!

פטריות שיטאקי

9) Kabocha, קאבוצ'ה – דלעת יפנית מאודה או מבושלת. טעם מתוק ומרקם נעים לפה – מעדן!

קאבוצ'ה

10) Taiyaki, טאיאקי – עוגיות בצורת דגים, ממולאות בטעמים מגוונים, כגון פודינג, שוקולד, גבינה, בטטה, שעועית ועוד. לא ניסיתם? – לא הייתם ביפן!

טייאקי

11) Daikon, דייקון – ירק לבן קרוב משפחה של צנון וגם של גזר, סוג של אמצע.

דייקון

12)  Ganmodoki, גנמודוקי – לביבות טופו, יש האומרים שטעמו כמו אווז.

גאנמודוקי

13) Nama Yuba, נאמה יובה – עור של טופו טרי, לו יש מרקם דיי דומה למוצרלה.

נאמה יובה

14) Natto, נאטו – מאכל מסריח ומגעיל עם פולי סויה שאנשים אוהבים לאכול אותו במיוחד בבקרים, כי הוא נחשב כבריא מרוב המנות המוצגות בכתבה.

נאטו

15) Yudofu, יודופו – קדרה של טופו וירקות במים חמים. לרוב מוגשת במסעדות עם גן, חוויה מדהימה לאכול את הקדרה עם האווירה בטבע.

יודופו

16) Atsuage, אטסואג' – טופו אשר טוגן פעמיים בשמן עמוק.

אטצ'ואג'

17) Kenpi, קנפי – בטטה מטוגנת מצופית בסוכר.

קנפי

18) Ginnan Yakitori, גינן יאקיטורי – שיפוד זרעי גינקו, להם יש טעם מאוד מיוחד.

גינן יאקיטורי

19) Senbai, סנביי – קרקרים מאורז ממאות זנים, מגיעים כמלוחים ומתוקים יחד.

סנביי

20) Inarizushi, אינריזושי – אורז סושי ממולא בכיס.

אינריזושי

21) Sekihan, סקיהן – אורז לבן עם שעועית אזוקי, נהוג לאכול אותם באירועים מיוחדים.

סקיהן

22) Kuromame, קורוממי – שעועית שחורה מתוקה.

קורוממי

23) Shabu-Shabu, שאבו-שאבו – במסעדות שאבו-שאבו יביאו לך קדרה על השולחן והרבה צלחות של מגוון ירקות ובשר. לטבעוניים ניתן לשים בקדרה רק את הירקות עם טופו, מוצ'י ואטריות.

שאבו-שאבו

24) Zosui, זוסואי – מרק אורז יפני עבה, עם מים הכולל ירקות.

זוסואי

25) Natto Maki, נאטו מאקי – סושי מאקי מלא בנאטו.

נאטו מאקי

26) Koya Tofu, קויה טופו – טופו אשר הוקפא, טוגן ומשוחזר מביא טעם מתוק מעט עם מרקם של ספוג.

קויה טופו

27) Hinomaru Bento, הינומרו בנטו – אורז לבן עם משמש חמוץ מלוח במרכזו.

הינומרו בנטו

28) Shiso Tempura, שיסו טמפורה – צמח יפני ממשפחת המנטה, כתוספת מודרנית למטבח היפני, בטמפורה.

שיסו טמפורה

29) Agedashi Tofu, אגדשי טופו – קוביות טופו מטוגנות במרק חם, בא עם תוספת ירקות קטנה.

אגדשי טופו

30) Gyoza, גיוזה – כופתאות סיניות בטעם יפני. ממולאות בבשר אלא אם הן נקראות גיוזה ירקות.

גיוזה

31) Yaki Imo, יאקי אימו – בטטות אפויות מעושנות. הן מבושלות מסורתית במדורה קטנה בתוך משאית או תנור.

יאקי אימו

32) Konnyaku Oden, קוניאקו אודן – עוגת בטטה יפנית עם מרקם דמוי ג'לי עבה.

קוניאקו אודן

33) Yaku Onigiri, יאקו אוניגירי – כדור אורז רגיל בגריל, נחמד ופריך. רוטב הצלייה עשוי להכיל חמאה.

יאקו אוניגירי

34) Kappa Maki, קאפה מאקי – סושי מאקי במילוי מלפפון.

קאפה מאקי

35) Irimame, איריממי – פולי סויה יבשים.

איריממי

36) Umeboshi Onigiri, אומבושי אוניגירי – משולש אורז שבמרכזו משמש חמוץ מלוח.

אומבושי אוניגירי

37) Okonomiyake, אוקונומיאקי – לביבות מלוחות יפניות.

אוקונומיאקי

38) Chikuzenni, צ'יקוזני – תערובת של שורש טארו, פטריות שיטאקה, גובו, שורש דקורית, שורש לוטוס, ואפונה וגזר אשר התבשלו בדאשי, ומירין. מנה צמחונית זו נדירה כי ברוב המקומות מגישים 95% מירקות הנ"ל בעוד שב5% שנותרו שמים עוף.

צ'יקוזני

39) Age Yuba, אג'ה יובה – עור טופו מטוגן בשמן עמוק.

אג'ה יובה

40) Kabocha Tempura, קאבוצ'ה טמפורה – קישוא יפני מטוגן עמוק בבלילה קלה. הבעיה היא שבמסעדות שמכינות מנות טמפורה, מכינים בשילוב מאכל אחד מפירות ים לפחות.

קאבוצ'ה טמפורה

41) Kinchaku Oden, קינג'קו אודן – שקיות אבוראג'י (סוג של טופו) ממולאות במוצ'י וירקות.

קינג'קו אודן

42) Kabocha Soup, מרק קאבוצ'ה – מרק דלעת יפנית מתוק, המרק השני הפופולרי ביפן.

מרק קאבוצ'ה

43) Kombu Maki, קומבו מאקי – אצות קומבו עטופות בבשר, דגים וירקות. הגליל קשור בדר"כ ברצועת דלעת. יש גם קומבו צמחוני.

קומבו מאקי

44) Tsukemono, צ'וקמונו – חמוצים יפנים שבאים בדר"כ בצד עם אורז. חמוץ!

צ'וקמונו

45) Arare, אררה – "פתיתי שלג", קרקרי אורז מתובלים ברוטב סויה, צבעוניים וקטנים.

אררה

46) Gomaae, גומאאי – תרד (בדר"כ) מבושל ברוטב שומשום.

גומאאי

47) Renkon Tempura, טמפורה רנקון – שורש לוטוס בטמפורה.

טמפורה רנקון

48) Maiktake Tempura, טמפורה מייטאקי – פטריית מייטאקי בטמפורה.

טמפורה מייטאקי

49) Wakame Salad, סלט וואקמה – סלט עם מבחר אצות ברוטב קליל.

סלט וואקמה

50) Tororo Soba, טורורו סובה – נגאימו (ים יפני) מגורד, לו יש מרקם חלקלק. נחשב לבריא במיוחד. (בתמונה: המרקם הלבן)

טורורו סובה

51) Nasu Tsukemono, נאסו צוקמונו – חצילים כבושים עם קאראשי (בדומה לחרדל).

נאסו צוקמונו

52) Tofuyo, טופויו – טופו מותסס.

טופויו

53) Nasu Tempura, טמפורה נאסו – חצילים בטמפורה.

טמפורה נאסו

54) Tanuki Soba, טנוקי סובה – קערת אטריות סובה חמות בציפוי פירורי בצק טמפורה בשמן המטוגן בשמן עמוק.

טנוקי סובה

55) Yakiniku, יקיניקו – ברביקיו יפני. בשולחן יש גריל פחמים חם, יש בשרים, ירקות ומוצ'י בתפריט. המסעדות מהסוג הזה מעושנות עם הריח של הבשר השרוף. אך ניתן להכין עם אוכל צמחוני, זה אפשרי!

יקיניקו

56) Somen, סומן – אטריות חיטה דקות קרות המוגשות עם רוטב דאשי, סויה ומירין.

סומן

57) Kiritanpo, קיריטנפו – אורז שהוא כפירה מבושל עם מעט מיסו, על מקל. שורפים מעל על גריל או על האש.

קיריטנפו

58) Dango, דנגו – כופתאות אורז יפניות לעיסות על מקל.

דנגו

59) Furikake Gohan, פוריקקה גוהאן – אורז עם תבלין יפני מיובש. מוגש בדר"כ עם נורי, פטריות יפניות מיובשות, ווסאבי, שומשום ופתיתי ירקות. לא תמיד מנה צמחונית כיוון שמידי פעם יש דגים במנה.

פוריקקה גוהאן

60) Umibudo, אומיבודו – ענבי ים, אצות שנראות כמו ענבי גפן.

אומיבודו

61) Gobo Tempura, טמפורה גובו – ירק שורש יפני קשה וסיבי, מסובה בטמפורה. לו טעם מעניין.

טמפורה גובו

62) Melon Pan, מלון פן – לחם יפני בצורת מלון ומצופה בקרום בצק עוגיות דק. ניתן לקנות כחטיף באחת מחנויות נוחות. לא כזה טעים בטעם מלון.

מלון פן

63) Umeboshi Maki, אומבושי מאקי – משמש יפני חמוץ בסושי מאקי.

אומבושי מאקי

64) Hijiki, חיג'יקי – ירק ים המטובל בשמן קל עם ירקות ואבוראג'י. מכיל ארסן לכן לא מומלץ לאכול יותר מידי.

חיג'יקי

65) Veggie Burger, המבורגר צמחוני – מזון מהיר יפני הוא ייחודי. תוכלו לנסות המבורגרים צמחוניים ברשת Freshness Burger.

המבורגר צמחוני

66) Kombu Onigiri, קומבו אוניגירי – אצות מיובשות בכדור אורז.

קומבו אוניגירי

67) Chikara Udon, צ'יקרה אודון – אטריות אודון חמות עם מוצ'י קלוי או עליהן. לפעמים מוסיפים כופתאות דגים (בדר"כ בצבע ורוד-לבן) למרק, לכן יש לעדכן לא לשים אותן.

צ'יקרה אודון

68) Monjayaki, מונג'איאקי – פנקייק מלוח.

מונג'איאקי

69) Umekyu, אומקיו – משמש יפני כבוש ומלפפון בתוך סושי מאקי.

אומקיו

70) Nameko Soba, נמקו סובה – מרק עם אטריות חמות או צוננות עם פטריות קטנות חומות.

נמקו סובה

71) Zoni, זוני – מרק שרק סמוראים היו אוכלים בזמני קרב, מרק דאשי או מיסו עם מוצ'י, הכולל בשרים, דגים או ירקות, תלוי מה שהיו הסמוראים יכולים למצוא במקום. בתקופה הנוכחית, ניתן למצוא בכל מקום, רק שכל אחד מכין אחרת. יש לבדוק אם המנה צמחונית לפני ההזמנה.

זוני

72) Abokado Maki, אבוקדו מאקי – סושי עם אבוקדו.

אבוקדו מאקי

73) Kinpira, קינפירה – מנה צמחונית עם רטבים שבושלו תחילה בטמפרטורה נמוכה, כוללת ירקות שורש כמו גזר, גובו, ורנקון. לפעמים מוסיפים, טופו ואצות למנה. נשמע טעים!

קינפירה

74) Jaga Bata, ג'גה בטה – תפודים עם חמאה, ייתכן שתוכלו לבקש בלי חמאה.

ג'גה בטה

75) Korokke, קורוקי – קציצה בפירורי לחם מטוגנת בשמן עמוק. הקציצה מלאה ברוטב לבן או פירה ובשר, דגים או ירקות. רוב הקציצות מכילות בשר, לידיעתכם.

קורוקי

76) Yaki Tomorokoshi, יאקי טומורוקושי – תירס צלוי ברוטב מיסו וסויה על מקל. עשוי להכיל חמאה.

יאקי טומורוקושי

77) Komatsuna, קומצונה – ירק עלים של תרד חרדל יפני, שקשה למצוא מחוץ ליפן. רכים, מתוקים ומרירים טיפה.

קומצונה

78) Dengaku Nasu, דנגקו נאסו – חציל בגריל מתובל במיסו.

דנגקו נאסו

79) Sansai soba, סנסאי סובה – מנה חמה עם אטריות וכ-7 סוגים של ירקות יפניים אשר גדלו בארץ הפראית של יפן, בהרים במיוחד.

סנסאי סובה

80) Zenmai, זמנמאי – ירק שנחשב מאחד הירקות הפראים של יפן, שגדל בהרים, הנקרא ירק שרך המוגש כמבושל או מאודה וטעמו יוצא דופן וטעים להפליא!

זנמאי

81) Takenoko Gohan, טקנוקו גוהאן – נצרי קני סוכר שבאים באורז.

טקנוקו גוהאן

82) Kombu Tsukudani, קומבו צוקודני – קומבו המבושל ברוטב סויה ומירין. נפוץ ביפן!

קומבו צוקודני

83) Okayu, אוקיו – דייסת אורז יפנית.

אוקיו

84) Goma Dofu, גומה דופו – שומשום טופו, אך זה בהחלט לא טופו. זה רק המרקם נראה כאילו זה טופו, המרקם זה ממרח שומשום ואבקה יפנית.

גומה דופו

85) Oshinko Maki, אושינקו מאקי – מלפפון חמוץ דייקון בתוך סושי מאקי.

אושינקו מאקי

86) Mizuna, סלט מיזונה – סלט עם עלים יפניים ייחודים המביאים לסלט טעם מפולפל וחריף במקצת.

סלט מיזונה

87) Kusa Mochi, קוזה מוצ'י – בטעם וצבע עם יומוג'י, לענה יפנית. נותן ארומה נעימה וטעם קצת מריר.

קוזה מוצ'י

88) Shojin Ryori, שוג'ין ריורי – המנה לא כוללת בשר או דגים וגם כן לא כוללת ירקות שורש, אלא רק ירקות שסיימו את גדילתן.

שוג'ין ריורי


אז לקהילת הטבעונות – בתאבון

וואו! היה קשה לכתוב לכם את הכתבה הזו ולצפות בתמונות האלה כאן… פשוט בא לי לטרוף הכל!!! 

ושלא תעיזו לומר לי כי הכתבה לא גירתה אתכם!!! מה הייתם רוצים לאכול מכל ה-88 מאכלים הכי הרבה?

88 מאכלים לטבעונים ביפן
5 (100%) 9 votes

Comments

comments

פרסם תגובהhttp://food.japan-talk.com/food/new/vegetarian-japanese-food

About The Author

סיפורים קשורים

תגובה 1

  1. ה

    כתבה לא נכונה. רוב המאכלים יכילו דאשי, שלרוב הוא על בסיס דגים.

    Reply
  2. עמית

    הרבה מהמאכלים מכילים דאשי שברוב הגדול של המקרים כן מכיל דגים (שבבי בוניטו)

    Reply
  3. אלברט

    חשוב להדגיש שברוב המסעדות – דווקא דאשי הם מכינים לבד,
    והכי טוב להדגיש ולציין שאתם טבעונים,

    ולא בעיה לומר שיש לכם אלרגיה לבשר – ישר יתייחסו אליכם ברצינות

    Reply
  4. גל

    כתבה בעייתית, יש פה הרבה אי דיוקים בשמות ובעיקר במרכיבים.
    צריך לציין שכמעט כל מה שנמצא בתוך נוזל, יכיל דאשי, ודאשי כמעט תמיד יכיל שבבי דגים.
    בנוסף טמפורה והרבה מהדברים המטוגנים שהוזכרו (אוקונומיאקי, מונג'איקאי וכו') מכילים ביצים.
    לחמים רבים מכילים חמאה או שומן חזיר (גם מתוקים).

    בקיצור, לא מומלץ להסתמך על הרשימה הזו.

    Reply

השאר תשובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *