לא מפסיקים להפתיע: שילובים מעניינים לאוניגירי האהוב.

ביפן לא מסתפקים באוניגירי במילויים המסורתיים כמו טונה, סלמון או שזיף מוחמץ והחליטו לשלב את האוניגירי הפשוט עם מאכלים פופולריים ברחבי יפן.

אוניגירי. צילום: מיכל לנדאו
0 618

היית רוצה לקבל עדכונים בזמן אמת ישירות לפלא שלך? היצטרף עכשיו

אחת החוויות הכי כיפיות ביפן, היא לשוטט בין מדפי הקונביני (חנויות הנוחות) הרבים הפרושים ברחבי יפן ולנסות כל מיני מאכלים טעימים, מסקרנים ויש גם כאלו מוזרים (לפחות לחך המערבי).
מאכל נפוץ ואהוב הן על המקומיים והן על התיירים הוא האוניגירי. משולשי האורז הקומפקטיים שאפשר למצוא בשפע בחנויות, מסודרים לפי טעמים, צבעים וצורות.
כדאי לכם לקחת בחשבון שיש גרסאות מיוחדות במהדורות מוגבלות שהיפנים איגדו לכדי כדור אורז אחד קטן. שווה לחפש אותם בחנויות השונות:
למשל ממש לאחרונה השיקו את האוניגירי- טאקויאקי. בלב האוניגירי מוטמן כדור טאקויאקי עם תמנון בתוכו.

או שמא אתם מחובבי האוקונומיאקי, גם את זה החליטו לשדך לאוניגירי.

כדור עוף מטוגן  karaage aka   נשמע לכם טוב?

dinner to go: קאטצו דונבורי אוניגירי

חצי ביצה מתובלת במרק על בסיס ציר חזיר.

שילוב לא פחות מסקרן הוא אוניגירי גיוזה. גיוזה שלמה בתוך האוניגירי.

בעבר נמכר אוניגירי בסגנון ראמן. בגרסא הזו ללא איטריות הראמן אלא כדור אורז המתובל במרק ראמן על בסיס סויה ומעליו מונח נתח בשר חזיר. אותו נתח המעטר לרוב את קערות הראמן המהבילות המוגשות במסעדות ברחבי יפן.


ושלל המצאות גאוניות אחרות שצצו ביפן בשנים האחרונות כמו אוניגירי צ׳יזבורגר או דגיגון שלם בתוך האוניגירי.

אם חשבתם שאוניגירי הוא מאכל סולידי יחסית אז תתכוננו להכין את החך שלכם לשילובים מסקרנים במיוחד שייתכן ותתקלו בהם ביפן.

אלו שלא חשים נועזים, כמובן שאפשר למצוא את הטעמים הקלאסיים כמו סלמון, טונה במיונז, עוף קצוץ וכו׳.כדאי להצטייד מראש ולהכניס לתיק אם יתקוף אתכם רעב בעת נסיעה ארוכה בשינקנסן, כחטיף אחר הצהריים או כנשנוש במטוס בדרך חזרה הביתה כתזכורת אחרונה לטיול ביפן. עדיף על פני הארוחה שמגישים במטוס, לא?

 

images: Lawson store 100

Sora News24

לא מפסיקים להפתיע: שילובים מעניינים לאוניגירי האהוב.
5 (100%) 8 votes

היית רוצה לקבל עדכונים בזמן אמת ישירות לפלא שלך? היצטרף עכשיו

הגב לכתבה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם